ISMA lezing

woensdag 23 november
van 19.30 - 21.00 uur

Gastsprekers:
Liesbeth Citroen en Martine van der Loo .

Onderwerp:
Podiumangst
Plaats:
'De Amershof', Snouckaartlaan 11, 3811 MA Amersfoort, telefoon 033-4613524.


Toelichting lezing:
Trillende ledematen, droge mond, hartkloppingen, irrationele catastrofale gedachten die door je hoofd malen en de wens om weg te willen.... Iedere musicus heeft wel met één of meer van deze verschijnselen te maken gehad, voor of tijdens een optreden. Podiumangst wordt zeer verschillend ervaren. Het is onlosmakelijk aan elk optreden verbonden. Hoewel het beter bespreekbaar is geworden, blijft het een buitenbeentje in de psychologie. Liesbeth en Martine pleiten voor meer aandacht voor het onderwerp, een officiële diagnose van podiumangst, omwille van de erkenning en herkenning van deze aandoening.
Er zal uitgelegd worden wat podiumangst is, wat de oorzaken kunnen zijn, welke theoretische verklaringen er tot nu toe onderzocht zijn, hoe complex de diagnostiek is. Met name effectief bewezen behandelmethoden zullen worden besproken, geďllustreerd door vele praktijkvoorbeelden.
Daarnaast zal er meer algemeen worden gesproken over ‘presteren onder druk’ en hoe we kunnen leren van de sportwereld, waar al veel langer is erkend, dat het de prestaties ten goede komt als er naast het blijvend verbeteren van de techniek ook mentale begeleiding is.

Korte beschrijving van de spreker:
Drs. Liesbeth Citroen-Warners is vrijgevestigd psycholoog/psychotherapeut en supervisor VGCT bij de Comeniuspraktijk voor psychotherapie in Naarden.
Drs. Martine van der Loo is psycholoog/cognitief gedragstherapeut. Heeft een eigen “Praktijk voor Musici” in Den Haag. Ze is tevens solofluitiste bij het Residentie Orkest.

Diner en lezing:
Van 18.00 - 19.30 uur kunt u deelnemen aan het eenvoudige diner en aansluitend de lezing. De kosten (incl. koffie of thee) zijn € 40,00 voor ISMA-leden en € 50,00 voor niet-leden.
Lezing: 19.30 – 21.00 uur. De kosten (incl. koffie of thee) zijn € 25,00 voor ISMA-leden en € 35,00 voor niet-leden. Wilt u nog iets extra gebruiken dan is dit voor eigen rekening!

Aanmelding:
Geeft u zich zo snel mogelijk op:
via het aanmeldingsformulier
[ terug ]
ISMA-Nederland