ISMA lezing

Maandag 27 september 2017
van 19.30 - 21.00 uur

Gastspreker:
Ellen Laan

Onderwerp:
Seks:goed voor je of bron van stress? door Ellen Laan

Plaats:
'De Amershof', Snouckaartlaan 11, 3811 MA Amersfoort

Toelichting lezing:
Wonderlijk eigenlijk dat we zo besmuikt doen over iets dat bijna iedereen doet en wat bovendien zo goed voor je kan zijn! Plezierige seksuele ervaringen hangen sterk samen met lichamelijk en psychisch welbevinden, beschermen tegen seksuele (her)traumatisering, en zijn voor vrijwel iedereen van groot belang voor de kwaliteit van leven. Deze lezing gaat over hoe goede seks goed voor je kan zijn, en wanneer seks een bron van stress wordt.

Korte beschrijving van de spreker:
Ellen Laan (Abbekerk, 1962) studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar cum laude promotie in 1994 over seksuele opwinding bij vrouwen werd zij fellow van de KNAW en in 2002 kreeg zij een Aspasiabeurs van NWO, waarmee ze werd bevorderd tot universitair hoofddocent.
In 2005 verruilde ze haar werkplek bij de afdeling Psychologie van de UvA voor een positie aan het AMC. Naast wetenschap is ze zich daar gaan toeleggen op patiŽntenzorg. In de polikliniek seksuologie ziet zij vrouwen en mannen uit het hele land met ernstige seksuele problemen gerelateerd aan somatische of psychische aandoeningen, en somatisch onverklaarde gynaecologische of urologische problematiek (de zogenaamde Ď3e lijní). In 2012 ontving ze een eredoctoraat van de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en sinds 2016 bekleedt ze de eerste structurele leerstoel Seksuologie in Nederland. In januari van dit jaar verscheen het boek Seks! dat ze samen met Rik van Lunsen schreef. In mei was ze de gast van Twan Huys in Collegetour.

Diner en lezing:
Van 18.00 - 19.30 uur kunt u deelnemen aan het eenvoudige diner met aansluitend de lezing. De kosten voor diner en lezing (inclusief koffie of thee) zijn € 40,00 voor leden en € 50,00 voor niet leden.

Lezing:
Komt u alleen naar de lezing dan betaalt u als lid € 25,00 (inclusief koffie of thee) en is het voor niet leden € 35,00. Wilt u nog iets extra gebruiken dan is dit voor eigen rekening!

Aanmelding:
Via het aanmeldingsformulier.

Op www.amershof.nl vindt u de routebeschrijving.[ terug ]
ISMA-Nederland